عواملی که خطر ایجاد زخم های مزمن را بالا می برد

عواملی که خطر ایجاد زخم های مزمن را بالا می برد

عواملی که خطر ایجاد زخم های مزمن را بالا می برد

عواملی که خطر ایجاد زخم های مزمن را بالا می برد

علت بهبود نیافتن برخی از زخم ها چیست

زخم، نتیجه عواملی مانند بریدگی، سوختگی یا بیماری است که باعث از بین رفتن یکپارچگی بافت می شود.

 

زخم مزمن چیست؟

در برخی موارد از قبیل دیابت، نارسایی عروقی و یا زخم بستر، زخم ها با وجود مراقبت و درمان، در زمان انتظار بهبود نمی یابند. این زخم ها، زخم های مزمن که درمان نمی شوند نامیده می شود.

 

علت بهبود نیافتن برخی از زخم ها چیست

 

علت درمان نشدن زخم چیست؟

برای بهبود زخم، شرایطی وجود دارد. اول از همه، در گردش خون قسمت مورد نظر نباید هیچ مشکلی وجود داشته باشد. در غیر این صورت، اکسیژن مورد نیاز و سلول هایی که باعث بهبود زخم می شوند، به قسمت آسیب دیده نمی رسند و درمان انجام نمی شود. زخم ممکن است به دلایلی مانند اختلالات تغذیه ای، دیابت، استروئیدها، داروهای شیمی درمانی ، عفونت و مراقبت های نامناسب بهبود نیابد.

 

کدام زخم ها بهبود نمی یابند

 

زخم پای دیابتی

 

 

دیابت یک بیماری متابولیکی است که در اثر کمبود انسولین و مقاومت به انسولین در بافت به وجود می آید. اگرچه این بیماری باعث مشکلات بسیاری می شود، اما شناخته شده ترین جنبه آن بالا بودن سطح قند خون است. قند خون بالا سبب مشکلاتی در دیواره عروق و اعصاب می شود. علاوه بر این، سیستم ایمنی بدن را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. وقتی همه این مشکلات به هم می پیوندند، بی حسی، مشکل گردش خون و مقاومت در برابر عفونت ها آشکار می شود. این وضعیت زخم پای دیابتی نامیده می شود. البته در این شرایط، زخم هایی که به هر علت به وجود می آیند، خیلی دیر بهبود می یابند. لازم به ذکر است که خود دیابت باعث ایجاد زخم نمی شود. بنابراین با مراقبت خوب می توان از ابتلا به زخم پای دیابتی جلوگیری کرد. با این حال، هنگام ابتلا به زخم، مراجعه به متخصص زخم ضروری است.

 

اختلالات گردش خون

 

 

نارسایی شریانی: کلسترول بالا، فشار خون بالا و سیگار کشیدن باعث انسداد رگ های اصلی و شریان ها می شود. کاهش گردش خون، سبب زخم در پا می شود. با توجه به میزان انسداد، زخم ها خیلی دیر بهبود می یابند یا اصلا بهبود نمی یابند.

نارسایی وریدی: در رگ های پا، خون با کمک دریچه به سمت قلب حرکت می کند، با نارسایی در این دریچه ها، ابتدا خون در رگ ها لخته می شود و وضعیتی که واریس نامیده می شود اتفاق می افتد. سپس، در اطراف بافت ها ورم تشکیل و تغذیه بافت خراب می شود و زخم های بیشتر و بیشتر به وجود می آید.

 

زخم بستر

 

 

زخم بستر، با تشکیل زخم در قسمت هایی از بدن که در معرض فشار بیش از حد قرار دارد، تعریف می شود. این زخم در افرادی که وابسته به بستر هستند و یا مدام از صندلی های چرخ دار استفاده می کنند دیده می شود.

 

درمان زخم هایی که بهبود نمی یابند

  • بهترین درمان زخم مزمن، جلوگیری از ایجاد این زخم ها است. در صورت مراقبت های مناسب ، می توان از ایجاد زخم های بیشتر جلوگیری کرد. هنگامی که زخم ایجاد شود، درمان آن بسیار دشوار است و به یک روند طولانی مدت نیاز دارد.
  • دومین قاعده کلی برای زخم های مزمن پس از پیشگیری ، درمان علل زمینه ای آن ها است. یعنی درمان زخم پای دیابتی بدون تنظیم قند خون و یا درمان زخم بستر بدون کنترل توزیع فشار امکان پذیر نیست.
  • قانون سوم رفتار درمانی است. درمان زخم ها در صورتی که فرد مبتلا به اختلال گردش خون همچنان به سیگار کشیدن ادامه دهد و یا بیمار مبتلا به دیابت به پا و انتخاب کفش مناسب برای خود توجه نکند، ممکن نخواهد بود.
  • مراقبت از زخم، تنها بعد از انجام این موارد معنا پیدا می کند. امروزه با محصولات پیشرفته پانسمان، به دست آوردن نتایج عالی ممکن است. با این حال، بیمار و متخصص زخم، باید صبر و مراقبت کافی داشته باشند.

 

نیاز به جراحی

گاهی اوقات ممکن است زخم ها به پاک کردن بافت های مرده نیاز داشته باشند. این کار دبریدمان نامیده می شود. بسته شدن زخم با روش های جراحی، اغلب یک روش کاربردی به خصوص در زخم های بستر است. از پیوند پوست نیز اغلب استفاده می شود.

علاوه بر این، از برنامه های کاربردی سلول های بنیادی در درمان زخم استفاده می شود و نتایج موفقیت آمیز نیز به دست می آید.


شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان زخم با شماره تلفن های 02166578715 و 02166578674 تماس حاصل فرمایید.

منبع سایت:کلینیک درمان زخم تلما




نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.